header image
Prima Pagina arrow Retete culinare arrow Conserve arrow Gogonele asortate
Gogonele asortate PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Dec 19, 2009 at 03:15 AM

6 kg gogonele, 2 ?eline cu frunze, 2 verze albe, 1 conopid?, 1 varz? ro?ie, 1 kg morcovi, sare, piper boabe, foi de dafin.

Se spal? legumele, se a?az? în straturi asortate, dup? dorin?a fiec?rei gospodine, în borcan de sticl? curat ?i uscat. ?elinele, morcovii ?i conopida se spal?, se taie felii rotunde ?i se pun printre- celelalte legume. Varza ro?ie se pune t?iat? în patru, r?spîndit? pe toat? suprafa?a borcanului. Se adaug? frunze de ?elin?, usturoi, foi de dafin ?i boabe de piper care constituie conservante naturale, a?ezate la fundul ?i la mijlocul borcanului. Se leag? borcanul a doua zi, dup? ce s-a pus o greutate deasupra legumelor, care s? le ?in? acoperite cu lichid.

Mic dic?ionar al betonului: