header image
Meniu
Prima Pagina
Ghiduri
Legi
Retete culinare
Home
Login Form
Username

Password

Remember me
Password Reminder
No account yet? Create one
Syndicate
Prima Pagina arrow Conserve arrow Gogonele
Gogonele PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Dec 19, 2009 at 03:13 AM

8 kg gogonele, 1 kg morcovi, 1 varz? alb?, 1 conopid?, ?elin?, sare, 2 r?d?cini de hrean (pentru un borcan de 10 l), usturoi.

Se aleg gogonele mari ?i s?n?toase, pîrgui?e care se spal? ?i se pun intr-un borcan de sticl? curat ?i uscat. Se a?az? pe fundul borcanului frunze de ?elin?, boabe de piper ?i c??ei ele usturoi. Se pun între legume buche?ele de conopid?, rondele de morcov ?i ?elin? ?i felii de varz? alb?. Un conservant natural puternic este hreanul, care se poate folosi la toate mur?turile. Se cur??? hreanul ?i se taie felii pe lung, se pun printre gogonele ?i, cînd opera?ia s-a terminat, se toarn? deasupra saramura rece sau c?ldu??, dup? ce a fost fiart?. Borcanul se leag? a doua zi, cînd legumele au fost asigurate cu destul lichid ?i saramura potrivit?. Pentru a se p?stra mai bine, se pot ad?uga în saramur? 5-6 linguri de o?et ?i o lingur? de zah?r.
Se p?streaz? borcanul, ca oricare alt? conserv?, în c?mar? curat? ?i bine aerisit?.

Betonul celular autoclavizat - BCA - este un material cu structura poroasa, obtinut dintr-un amestec de nisip, ciment, var, ghips, apa si generator de gaze. BCA este supus unui tratament termic in autoclava, la presiune si temperatura ridicata.
BCA de zidarie se utilizeaza la realizarea de pereti portanti ai cladirilor cu numar redus de niveluri, precum si pereti exteriori neportanti pentru constructii civile si industriale inalte.

 

Polls
Este oare binevenit un astfel de site?
  
Cine este Online
We have 2 guests online