header image
Prima Pagina arrow Retete culinare arrow Conserve arrow Castrave?i în saramur?
Castrave?i în saramur? PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Dec 19, 2009 at 03:11 AM

8 kg castrave?i (pentru un borcan de sticl? de 10 litri), 2 ?eline cu frunze cu tot, frunze de vi?in, foi de dafin, piper boabe, usturoi.

Se spal? castrave?ii ?i se a?az? în straturi în borcanul de sticl? sp?lat ?i uscat. între castrave?i se pun rondele de ?elin?, iar fundul borcanului se pun frunze de ?elin?, usturoi cur??at si piper boabe. La mijlocul borcanului se pun dou? crengu?e de vi?in sp?late bine, care dau un gust bun castrave?ilor constituie ?i un conservant natural, Se pun pe marginea vasului rondele ele morcov ?i c?tei de usturoi, dup? care se acoper? castrave?ii ori saramur? fierbinte, turnat? cu un polonic ?i nu cu un vas mare. Cînd saramura a acoperit legumele, se adaug? boabe de piper ?i foi de dafin ?i se acoper? borcanul cu o farfurie. Sub borcan ?e pun obiecte din metal, care ajut? la r?spîndirea c?ldurii în mod uniform pe toat? suprafa?a borcanului. Se leag? borcanul a doua zi, cu celofan pus în dou?, numai dup? ce s-a pus peste castrave?i o greutate, care s?-i ?in? acoperi?i cu lichid.

Aproape totul despre zidarie.