Written by Administrator
|
Dec 19, 2009 at 11:07 AM |
4 kg ardei gras, 4 r?d?cini de hrean, sare, m?rar verde, 3 linguri de ulei.
Se spal? ardeii, se decupeaz? c?p?celele ?i se scurg cu gura în jos. Se a?az? în straturi într-un borcan de sticl? sp?lat ?i uscat, se acoper? cu saramur? preg?tit? cu 40 g de sare la litrul de ap? rece. Peste saramur? se rade hrean ?i se pune un strat de ulei, care s? împiedice aerul s? p?trund? la legume. Se leag? borcanul a doua zi, dup? ce s-a umplut bine borcanul ?i s-au pus deasupra legumelor scîndurele sub?iri, a?ezate în cruce, ca s? ?in? legumele acoperite cu lichid tot timpul. Cînd se folosesc ardeii, se scot ?i se ?in în ap? rece o or?, dup? care se spal? cu ap? rece.
|
Last Updated ( Dec 19, 2009 at 03:07 AM )
|