Written by Administrator
|
Dec 21, 2009 at 06:06 PM |
4 kg ardei gras, 3 kg varza alba, 2 morcovi, 4 teline mari, sare, piper boabe, usturoi si foi de dafin.
Se aleg ardei s?n?to?i ?i c?rno?i, se spal? ?i se decupeaz?; capacelele. Se las? s? se scurg? cu gura în jos. în acest timp se toac? m?runt varza, se pune într-im vas adine, se d? morcovul,pe râz?toare ?i se taie ?elinele fidelu??. Se amestec? legumele, se sareaz? ?i se umplu ardeii, care se pun în straturi, într-un borcan de sticl?, cu frunze de" ?elin? între ei. Se fierbe ap? cu sare, ad?ugind cîte 40 g de sare grunjoas? la litrul de ap?, se pun în borcan boabe de piper ?i foi de dafin ?i se toarn? saramura r?cit? o jum?tate de or? peste ardei. în borcan, alternînd printre ardei, se puri c??ei de usturoi întregi ?i felii de morcov. A doua zi se leag? borcanul cu celofan pus în dou?. Se p?streaz?, peste iarn?, în c?mar? cu temperatur? constant? ?i se servesc ca salat? la mînc?ruri din legume ?i carne.
|
Last Updated ( Dec 19, 2009 at 03:03 AM )
|