Zacusca de vinete si gogosari
O reteta de zacusca de vinete si gogosari:
Ingrediente;
-vinete
-gogosari
-suc rosii (sau pasta tomate)
-ceapa
-ulei
-sare de muraturi, piper, foi dafin, etc.
Vinetele si gogarii se coc (se poate si fara sa se coaca gogosarii)
Se caleste ceapa in ulei se adauga apa, la care se adauga gogosarii si vinetele date prin masina, se adauga sare, piper si foi de dafin, se lasa la fiert, spre sfarsit se adauga sucul de rosii.
Totul se face dupa gust, zic eu, aici ma refer la cantitatea de sare, piper, sau foile de dafin. Gustati sa va dati seama cand e gata zacusca.
Se pregatesc borcanele incalzite in cuptor, se pune continutul in borcane, se pune capacul si se baga repede la caldurica sub o patura (plapuma sau ce aveti). Se lasa acolo 1-2zile sa se raceasca incet.
Cam asta este reteta mea, exista foarte multe retete, asa ca mai studiati daca credeti ca nu iese ceva bun asa.
|