header image
Meniu
Prima Pagina
Ghiduri
Legi
Retete culinare
Home
Login Form
Username

Password

Remember me
Password Reminder
No account yet? Create one
Syndicate
Prima Pagina arrow DULGHERIE arrow Partea 4.2.9. Montarea si demontarea suruburilor
Partea 4.2.9. Montarea si demontarea suruburilor PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Jun 14, 2008 at 11:38 PM
Montarea si demontarea suruburilor


Şuruburile pentru lemn (autofiletante) se vor introduce numai prin insurubare si niciodata prin batere (altfel, scade rezistenta asamblarii). Pentru usurarea acestei operatii, suruburile pot fi unse cu ceara sau sapun.

Şurubul inainteaza in piesa de lemn prin rasucirea si apasarea surubelnitei, dupa ce vârful acesteia a fost potrivit in crestatura.
Pentru a preveni ruperea surubului sau craparea pieselor din lemn care se asambleaza (mai ales in cazul speciilor tari, in care se monteaza suruburi groase), e necesar ca in locurile insemnate pentru introducerea surubului sa se execute gauri cu burghiul. Diametrul acestor gauri nu trebuie sa fie mai mare decât diametrul interior al partii filetate. In caz contrar, asamblarea nu va fi rezistenta, surubul nemaiputându-si face filet in lemn prin insurubare.
in cazul in care se folosesc suruburi mecanice (buloane), in locurile trasate pentru montarea lor se vor executa gauri cu burghiul, diametrul gaurilor respective având diametrul egal cu cel al surubului. Dupa executarea gaurii, se introduce surubul, apoi saiba de protectie si apoi piulita - care, la inceput, se insurubeaza cu mâna, apoi cu o cheie potrivita marimii ei, pâna la strângerea maxima.

Betonul armat cu fibre

Polls
Este oare binevenit un astfel de site?
  
Cine este Online
We have 1 guest online