header image
Meniu
Prima Pagina
Ghiduri
Legi
Retete culinare
Home
Login Form
Username

Password

Remember me
Password Reminder
No account yet? Create one
Syndicate
Prima Pagina arrow DULGHERIE arrow Partea 4.2.6. Gaurirea
Partea 4.2.6. Gaurirea PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Jun 15, 2008 at 01:33 AM
Gaurirea
Pentru a executa gaurirea pieselor, trebuie sa se traseze mai intâi centrul gaurii, in care se va aseza vârful burghiului. Trasarea se face pe fiecare piesa care trebuie gaurita. in cazul in care piesele subtiri sunt gaurite in pachet, trasarea se face numai pe piesa de deasupra. Pentru gaurire, piesele se asaza in pozitia cea mai convenabila si fara sa se poata deplasa.
Pentru gaurirea perpendiculara pe suprafata piesei, pozitia burghiului trebuie sa fie perfect verticala. Daca acesta se inclina putin, gaura burghiului va fi strâmba, iar burghiul se poate rupe.
Pentru gaurirea inclinata, pe suprafata piesei se formeaza mai intâi un prag perpendicular pe directia de gaurire (fie cu dalta, fie prin increstarea cu ferastraul), pentru ca vârful burghiului sa nu alunece pe piesa.
Pentru executarea gaurilor adânci in piesele groase, burghiul trebuie scos din când in când (prin invârtire in sens invers) pentru a fi curatat de aschii, evitând astfel „inecarea" burghiului in piesa.
Pentru executarea gaurilor strapunse, in cazul folosirii burghiului melc, gaurirea se face de pe o singura parte. in cazul folosirii burghielor elicoidale, gaurirea se face de pe ambele parti, evitându-se astfel aschierea pieselor in partea opusa gauririi. in cazul folosirii burghielor cu coarbe, bratul coarbei se roteste uniform spre dreapta, apasând mânerul uniform si urmarind pastrarea directiei corecte a burghiului. Pentru a nu se frânge tija burghiului din cauza balansarii coarbei, se recomanda sprijinirea mâinii care cuprinde mânerul (cu fruntea, pieptul sau barba), in functie de inaltimea de fixare a piesei care se gaureste.
in cazul folosirii vrilei, se apasa mânerul, mentinându-se contactul burghiului cu piesa, in timp ce mansonul mobil se deplaseaza in sus si in jos de-a lungul tijei.
Last Updated ( Jan 03, 2009 at 06:59 AM )
Aproape totul despre zidarie.
Polls
Este oare binevenit un astfel de site?
  
Cine este Online
We have 1 guest online