header image
Meniu
Prima Pagina
Ghiduri
Legi
Retete culinare
Home
Login Form
Username

Password

Remember me
Password Reminder
No account yet? Create one
Syndicate
Prima Pagina arrow DULGHERIE arrow Partea 3.3.3. Masini de frezat
Partea 3.3.3. Masini de frezat PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Mar 15, 2008 at 08:19 AM
3.3.3. Masini de frezat

Prelucrarea prin frezare este cel mai raspândit procedeu de prelucrare mecanica a lemnului, in functie de varietatea posibilitatilor de prelucrare prin frezare, se disting trei grupe principale de prelucrari:
- prelucrarea suprafetelor deschise (cu masini normale de frezat, cu masini de frezat cu ax superior, cu masini de frezat cu masa carusel), cea mai raspândita.
- prelucrarea suprafetelor cu contur inchis si prelucrarea scobiturilor cu masini de frezat cu ax superior, cu masini de frezat cu lant);
-  prelucrarea cepurilor (cu masini speciale de cepuit, simple sau duble).
Principalele tipuri de masini de frezat, cu cea mai larga intrebuintare, sunt prezentate in continuare.
Masini normale de frezat. Au un caracter universal, cu ele putându-se efectua multe tipuri de operatii. Masina e prevazuta cu rigla de ghidaj (folosita in cazul pieselor rectilinii) si cu inel copier (folosit in cazul frezarii pieselor cu contur curb, când se utilizeaza si sabloane). Aceste tipuri de masini pot fi prevazute si cu doi sau mai multi arbori de lucru, caz in care frezeaza concomitent doua canturi ale aceleiasi piese sau doua piese.
Masini de frezat cu ax superior. Acestea ofera o gama larga de posi-bilitati de prelucrare: scobituri foarte variate ca forme si dimensiuni, canale, gauri, frezarea canturilor interioare si exterioare dupa contur drept sau curb etc. Scula folosita este freza cu coada, care se monteaza direct pe axul motorului, deasupra mesei de lucru. Şi cu aceste masini se poate lucra prin copiere, dupa sablon.

Betonul celular autoclavizat - BCA - este un material cu structura poroasa, obtinut dintr-un amestec de nisip, ciment, var, ghips, apa si generator de gaze. BCA este supus unui tratament termic in autoclava, la presiune si temperatura ridicata.
BCA de zidarie se utilizeaza la realizarea de pereti portanti ai cladirilor cu numar redus de niveluri, precum si pereti exteriori neportanti pentru constructii civile si industriale inalte.

 

Polls
Este oare binevenit un astfel de site?
  
Cine este Online
We have 9 guests online