header image
Prima Pagina arrow Ghiduri arrow DULGHERIE arrow Partea 3.3.1. Masini pentru taiat
Partea 3.3.1. Masini pentru taiat PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Mar 15, 2008 at 10:10 AM
3.3.1. Masini pentru taiat

Ferastraiele panglica sunt masini-unelte care folosesc scule sub forma de benzi, danturate pe o margine. Banda (panglica) ruleaza pe doi volanti, unul fiind pus in miscare de rotatie de un motor electric. Miscarea principala (de taiere) o executa panglica, iar cea de avans - piesa de prelucrat.
Exista multe tipuri de ferastraie panglica, in functie de domeniul de utilizare, pozitia pânzei panglica, numarul de pânze panglica, felul avansului, greutatea si puterea masinii. Cu ferastraiele panglica se pot debita busteni (cu cele mari) sau se pot efectua decupari, spintecari, crestaturi (cu cele pentru tâmplarie).
Ferastraiele circulare sunt foarte variate si au multe utilizari. Ele au ca scule taietoare unul sau mai multe discuri circulare (de diferite forme si marimi) care pot fi fixe sau mobile, cele din urma executând miscari de translatie sau pendulare, in plus fata de miscarea de rotatie in jurul axului pe care sunt montate.
in functie de tipul lor, se pot efectua multe operatii: debitarea bustenilor, tivirea cherestelei, retezari (simple, la capete sau in multipli), spintecari (simple sau multiple), formalizari, taieri sub un unghi oarecare etc. Discurile sunt prevazute cu danturi variate, in functie de tipul taierii, materialul prelucrat etc.

 

Last Updated ( Jan 03, 2009 at 06:59 AM )

Mic dic?ionar al betonului: