header image
Meniu
Prima Pagina
Ghiduri
Legi
Retete culinare
Home
Login Form
Username

Password

Remember me
Password Reminder
No account yet? Create one
Syndicate
Prima Pagina arrow DULGHERIE arrow Partea 3.3. Masini folosite in dulgherie
Partea 3.3. Masini folosite in dulgherie PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Mar 15, 2008 at 08:04 AM
Introducere in masini folosite.

Cu ajutorul masinilor se prelucreaza mecanizat sortimentele de lemn necesare lucrarilor de dulgherie asigurându-se o precizie de prelucrare sporita, un timp mai scurt de executare a lucrarilor, economisirea materialului lemnos, precum si o productivitate mai mare a muncii. Masinile folosite in dulgherie pot fi fixe sau portabile. Ele prezinta câteva caracteristici importante pentru stabilirea regimurilor de taiere a materialului lemnos, in functie de specia lemnoasa, directia de taiere in raport cu fibrele lemnului si dimensiunile maxime ale pieselor prelucrate. Aceste caracteristici sunt prezentate in continuare,
Viteza de taiere v [m/s] reprezinta drumul parcurs de scula taietoare prin lemn intr-o secunda. Cu cât viteza de taiere creste, cu atât suprafetele prelucrate sunt mai netede.
Viteza de avans u [m/min] este viteza cu care se deplaseaza materialul sub unealta taietoare. Deplasarea se poate realiza manual sau mecanizat.
Turatia n [rot./min]. Apare in cazul sculelor rotitoare (discuri, freze, burghie) si reprezinta numarul de rotatii pe care le face scula intr-un minut.

 

Last Updated ( Apr 27, 2009 at 07:01 AM )

Betonul celular autoclavizat - BCA - este un material cu structura poroasa, obtinut dintr-un amestec de nisip, ciment, var, ghips, apa si generator de gaze. BCA este supus unui tratament termic in autoclava, la presiune si temperatura ridicata.
BCA de zidarie se utilizeaza la realizarea de pereti portanti ai cladirilor cu numar redus de niveluri, precum si pereti exteriori neportanti pentru constructii civile si industriale inalte.

 

Polls
Este oare binevenit un astfel de site?
  
Cine este Online
We have 2 guests online